Elsa Doodle

This is my Elsa-inspired doodle.


Honestly, I don't really like her eyes...but that's the best I could do.
So...it's alright, for the time being.
I will improve them later if necessary.

The picture of Elsa below is the one I found the most on many websites.
So, yes... Elsa's eyes seem to look like cat-like eyes.
Or maybe her makeup does.


I used the Elsa doodle for my niece's birthday decoration last August.


Next time, I will show you her sister's doodle, Princess Anna.

Bye now!

My regular visitor story #3

This is one of my regular visitors.
The most dangerous among all.
BUT
She is a little helper, sometimes.


Although she simply makes things worse than before.


See you in the next post!
bye...

My regular visitor story #2

This is the little fella (my niece) who has been mentioned a few times in my previous posts.
She, as you know, has been an extreme regular visitor to my bedroom.

And this little fella is the most mischievous visitor among all (I have two more nieces).


Yes, she doesn't only visit, she will eventually leave the room messy and unorganized.

It was like this before though....LOL

Here is the link to the previous story.
See you in the next episode!

Little Busy Bees on Cupcakes

Throwback exactly two years ago.
These were made for my Indonesian friend, Gina
while I was in the UK.
It was her birthday on 27/8/2015.

I made bees out of store-bought fondant.
Everything was store-bought actually.
I simply put things together.




Bye now!

My regular visitor story #1

This is a little fella (my niece) who has been an extreme regular visitor to my bedroom.
She doesn't only visit, she generously leaves her signature on my bed frame.



No matter how many times I clean it off, that fella will always come the next day
and draw stuff even more. Thank you!


She leaves other traces too...every time she comes in.
After drawing, she will eventually leave the room
and her toy/s will be left behind.
That little purple octopus is, of course, one of her victims.

That's all for today.
See you in the next episode.

The Junni Skincare Testimoni / Customer reviews

I just googled for a safe skincare without mercury and other dangerous chemicals, so I found this product called The Junni Skincare. I think this product is only available in Malaysia. The models are so beautiful and flawless. Well, no wonder the packaging is designed to be cute and catchy too. This product is said to be suitable for both men and women. So, to those who want to become handsomely gorgeous and beautifully flawless, you should try this product!

Saya baru sahaja google produk kecantikan wajah yang selamat dan tidak mengandungi merkuri. Terjumpa pula produk yang berjenama The Junni. Model-model produk ini sangatlah lawa, di samping pengbukusan produk yang juga cantik dan comel! Warna pink gitu, memang menambat hati para gadis. Tapi, produk ini sebenarnya sesuai untuk lelaki dan wanita. Kalau lelaki nak jadi hensem, flawless dan jambu gitu, boleh lah cuba agaknya!



Let's look at the customers' positive reviews:
Jom kita lihat testimoni yang amat positif berikut:

















SET YANG TERDAPAT DALAM THE JUNNI SKINCARE
Produk The Junni ini ada bebarapa set iaitu Normal Set, Basic Set dan Acne set. Boleh rujuk gambar-gambar di bawah untuk sedikit gambaran dan fungsi setiap set tersebut.









Bagaimana pula dengan harga produk The Junni?
Normal set boleh didapati dengan harga RM60.00. Saya juga tidak pasti tentang harga yang tepat kerana ia bergantung kepada promosi dan agen yang menjual produk ini. Mungkin anda boleh rujuk gambar-gambar berikut untuk sedikit pencerahan. Selanjutnya, bolehlah menghubungi agen sah The Junni untuk harga yang tepat.




KOTAK DAN PEMBUNGKUSAN THE JUNNI
Sangat menarik dan menawan hati. Kalau nak tahu bagaimana, boleh rujuk gambar-gambar berikut.
Sangat comel!





ANNOUNCEMENT:
I don't sell this product. I am not even paid to promote this product too. Please kindly contact the registered The Junni agent for more information. 

PEMBERITAHUAN:
Saya tidak menjual produk ini. Saya juga tidak dibayar untuk mempromosikan produk ini. Sila hubungi agen sah The Junni untuk khidmat nasihat lanjut.

Hubungi agen The Junni: Syakirah atau email beliau kepada syakierahjaafar@gmail.com

Product Review: T3 Mycin

This post is written in Malay language.


Gambar T3 Mycin Clindamycin Lotion 1%

Sebelum ini saya ada buat ulasan produk untuk OXY5 Benzoyl Peroxide Regular sebagai rawatan jerawat saya, boleh rujuk *siniProduk kali ini yang saya nak kenalkan ialah T3 Mycin. Biasanya dijual atas rak yang sama dengan OXY5 di mana-mana farmasi. Kadang-kadang kena tanya jurual kalau tak jumpa kat rak. Kawan saya yang cadangkan T3 Mycin ni untuk jerawat. Dia beli yang jenis lotion (cecair putih macam air je) dalam RM25.00 gitu, seperti gambar di atas. Tapi saya beli yang jenis gel (gel jernih pekat) pada harga RM27.90, seperti gambar di bawah. Saya baru je beli pada 27 Ogos 2017, sebelum ni saya guna OXY5, lepas tu Mary Kay Spot Solution. Saya baru saja nak cuba T3 Mycin ni.

Gambar T3 Mycin Clindamycin Gel 1%

Kali ni nak cerita pengalaman kawan saya sahaja yang guna T Mycin jenis cecair (lotion). Lain kali baru cerita pengalaman saya pula guna T3 Mycin jenis gel. Macam ni, masa tu kawan saya ni dia baru sahaja guna Mary Kay macam saya. Selepas seminggu guna MK skincare, dia mengalami healing crisis juga iaitu jerawat dalam kulit dia habis keluar. Sehari selepas guna Mary Kay Botanical Effects Mask Formula 2, jerawat nanah keluar di sekitar bibir dia segagai *krisis penyembuhan. Jadi, dia pun guna T3 Mycin Lotion ni sapu pada semua  jerawat tu.Selepas seminggu, memang hilang licin!



CARA PENGGUNAAN: Masa dia guna T3 Mycin ni, dia tak guna apa-apa produk lain termasuk pencuci muka dan sebagainya. Hanya cuci guna air sahaja dan tidak berbedak atau mekap langsung. Kiranya sangat berkesan la kan? hehehe..Dia sapu setiap malam sebelum tidur pada jerawat sahaja. Tiada parut yang tinggal kerana jerawat ni jenis yang tak tinggal parut kot. Tapi ada saya baca kat blog-blog pengguna lain, diorang guna T3 Mycin ni macam cara saya guna OXY5 saja. Maknanya, selepas basuh muka bersih-bersih, pakai pelembap lalu sapu T3 Mycin pada jerawat. InsyaAllah kesannya sama juga macam kawan saya ni! Anda pun cuba lah! 

PANTANG LARANG: Saya ada baca yang T3 Mycin ni adalah sejenis antibiotik iaitu membunuh kuman. Jadi, penggunaannya tidak boleh terlalu lama. Kalau kita guna tanpa nasihat daripada doktor, ahli farmasi dan pakar kulit, sebaiknya kita guna T3 Mycin ni dalam tempoh tertentu sahaja iaitu berhenti penggunaan sebaik sahaja jerawat sembuh. Sebab nanti kuman akne tu jadi kalis dan terbiasa dengan T3 Mycin maka diorang jadi kebal. Bila kita guna lagi lain kali, produk ini tidak akan berkesan lagi buat kita. Begitulah cara senangnya yang saya boleh terangkan.

Selamat mencuba!

Product review: My MARY KAY healing crisis and what I do to heal faster

27 August 2017

All I can say is, my Mary Kay *healing crisis (so called a treatment process) is a nightmare! You can refer to my previous post on *series of my faceupdates during this healing journey. To see my history in skincare use, you can click on *this link and see what skincare products I had used in the previous years.

During this healing treatment, I’ve been experiencing loads of discomforts especially the existence of new acne pimples. I've never had such pimples before. More and more huge pimples appeared in the first two months and they started to behave from the third month, especially my forehead. Now I have been exactly 4 months using Mary Kay skincare regimen so I am a little satisfied with the state I am right now.

BIAR LAMBAT ASALKAN SELAMAT

So what do I do to make my MARY KAY healing process FASTER?

1)      I take a food supplement for extra vitamin C and E.


I have been consuming Dianz Vitamin C and E Plus for 5 months now. I am now on my 8th bottle. I take 2 tablets daily, one in the morning (after breakfast) and one in the evening (after dinner). Well, I have been taking Dianz Vitamin C and E Plus since 28/3/2017, which is about one month before I even started to Mary Kay skincare. Please refer to my other review on Dianz Vitamin C and E Plus for more details.

**I order this supplement from a trusted stockist, Nadia.

2)      I drink a lot of plain water every day, 3L at least.


3)  I used acne treatment cream on pimples which is OXY5. You can also refer to this product review I posted last time.



4)   To control my sinusitis, I don’t eat shellfish and meat (beef, mutton and so on). I  also don't take some selected seafood at all since early this year, including dried anchovies. I  rarely eat eggs too. But I always tolerate any food containing eggs like cakes, biscuits and breads. I am a picky eater. I have been avoiding all of these since January 2017.


5)   Starting from 8/8/2017, I added one more Mary Kay product into my skincare routine which is CLEARPROOF Clarifying Cleanser (RM95.00) to wash my face once daily, usually at noon. It helps to remove excess oil and helps speed cell turnover on the surface of the skin, as stated on the brochure. This huge tube contains 127g of cleansing gel with 2% of salicylic acid. I really like this cleanser with the fact that it doesn't leave my skin dry every time I wash my face. However, I have to rinse my face thoroughly with loads of water, many times, to clear off the 'bubbly and foamy feeling' left on my skin. Another thing I am concerned about is the itchiness every time after I wash my face with this, especially the acne spots. They become red and extremely itchy too. But after a while like 10-15 minutes, the itchiness will be gone. That's the reason why I am still using this cleanser until now.



6)   Starting from 14/8/2017, I use an acne treatment cream called Mary Kay CLEARPROOF Spot Solution. (RM65.00) I don't use OXY5 anymore. This Spot Solution will cover spots with a highly effective, botanically infused formula to target blemishes and help clear them up, as stated on the brochure. The tube contains 29g of colourless cream with 2% of salicylic acid. I really like this product because it does not leave my skin dry at all. I think it works wonder as well as OXY5. I love its smell too.
That’s all! For the time being, these all work for me, judging based on the positive improvements on my face day after day. I’ve heard and read that some people experience worse such as having more and more new pimples for more than 6 months. Wow. To me, the fifth month should be the healing month and your face will stop getting new pimples. So, we'll see mine...huhu. If you ever experience this VERY LONG ‘healing crisis’, you should consult your dermatologist as soon as possible. A dermatologist knows better .

I believe that Mary Kay does not make those pimples out for long, but during the healing crisis, those pimples themselves multiply due to infections. This is because during this healing crisis, more pimples are coming out so your skin gets easily infected by unwanted bacteria.

Happy trying….